ON Crisp Marshmallow Bar - Baton z marshmallows!
American Marshmallows to druga odmiana chrupiącej nowości od Optimum Nutrition. Brzmi świetnie, wygląda dobrze, ale już niedługo przekonamy się jak działa w praktyce. Crisp Bar próbowało już na pewno wiele osób. Dajcie znać, czy po przeczytaniu mojej recenzji zgadzacie się lub nie z nią.
Makroskładniki (65g) : 217 kcal 20B|6,3T|16W (3.8g cukrów prostych i 12g błonnika)Składniki : izolat białka sojowego, skrobia, sól, białko (26%), izomalt, sukraloza, olej palmowy z Gwinei, serwatka z mleka w proszku, mąka pszenna, lecytyna sojowa, aromat, fruktooligosacharydy, polidekstroza, izolat białka mleka, koncentrat białka mleka, glicerol, mleko, orzeszki ziemne, mąka arachidowa (0,7%), sól, sukraloza.
Konsystencja
Nie może być bardziej chrupiąco. Crisp Bar Marshmallow składa się z kulek sojowych, które są sklejone z proszkiem białkowym. Do klasycznych batonów proteinowych przypomina ją również to, że jest plastyczna i lekko zbita. Jest to drobna kwestia, która nie wpływa na moją ocenę. Pozostałe cechy są świetne, z dobrą ilością kropek nad "i".
Smak
Jest bardzo słodki i zdecydowanie przewyższa wersję Peanut Butter. Choć wyraźny jest charakterystyczny smak Marshmallow, najważniejszą rolę odgrywa biała czekolada. Jest to harmonijne połączenie, które przypomina mi batoniki Cini Minis. Choć cynamon nie występuje, smak jest równie kremowy i słodki. Nie spodziewałam się, że będzie tak dobry jak masło orzechowe.
Podsumowanie
Stało się!!! Masło orzechowe zostało pokonane przez słodycz białej czekolady. Chrupkość również była doskonała - miłośnicy batonów proteinowych muszą go spróbować. Mam jeszcze jeden smak - Chocolate Brownie. Do niego jednak wrócę w najbliższym czasie. Jutro przetestuję kolejną nowość - baton białkowy Optimum.
Cena: 7-10